Het laatste computernieuws

Op 10 oktober 2023 eindigt de ondersteuning. 

Vanaf deze datum ontvangen deze producten niet langer beveiligingsupdates, niet-beveiligingsupdates, bugfixes, technische ondersteuning of updates van online technische inhoud. Als u niet kunt upgraden naar de volgende versie, moet u gedurende maximaal drie jaar uitgebreide beveiligingsupdates (ESU’s) gebruiken. ESU’s zijn gratis beschikbaar in Azure of moeten worden aangeschaft voor on-premises implementaties. Microsoft heeft richtlijnen voor zowel cloud- als on-premises oplossingen.

Hierdoor kunnen uw apparaten gevaar lopen. Alles blijft het doen maar het zal een beveiligingsrisico vormen. Hackers kunnen veel eenvoudiger bij systemen die niet meer geüpdatet worden.

Wij kunnen u helpen met een overstap naar een actuele versie die meer veiligheid biedt.

Neem contact met ons op via info@mensvoort.info of bel naar 073-5324142

  • Ondersteuning voor Office 2013 eindigt op 11 april 2023 en er zijn geen uitbreidingen en geen uitgebreide beveiligingsupdates. Al uw Office 2013-apps blijven werken. U kunt zich echter blootstellen aan ernstige en mogelijk schadelijke beveiligingsrisico’s.

  • Microsoft biedt geen technische ondersteuning, bugfixes of beveiligingsoplossingen meer voor Office 2013-beveiligingsproblemen die vervolgens kunnen worden gerapporteerd of gedetecteerd. Dit bevat onder meer beveiligingsupdates die uw pc helpen beschermen tegen virussen, spyware en andere schadelijke software.

  • U ontvangt geen Office 2013-software-updates meer van Microsoft Update.

  • U ontvangt geen technische ondersteuning meer via telefoon of chat.

  • Er worden geen verdere updates voor ondersteuningsinhoud geleverd en de meeste online help-inhoud wordt buiten gebruik gesteld.

Neem contact met ons op om uw office te upgraden !
  • Ondersteuning voor Office 2010 is beëindigd op 13 oktober 2020 en er zijn geen uitbreidingen en geen uitgebreide beveiligingsupdates.
  • Microsoft biedt geen technische ondersteuning meer, foutcorrecties of beveiligingsoplossingen voor Office 2010-beveiligingslekken die vervolgens kunnen worden gerapporteerd of ontdekt. Dit zijn onder andere beveiligingsupdates waarmee u uw PC kunt beveiligen tegen schadelijke virussen, spyware en andere kwaadaardige software.

  • U ontvangt geen Office 2010-software updates meer van Microsoft Update.

  • U ontvangt geen technische ondersteuning meer via de telefoon of chat.

  • Er worden geen verdere updates voor de ondersteuning van inhoud verstrekt en de meeste online Help-inhoud wordt dan ingetrokken.

Neem contact met ons op om uw office te upgraden !

Vanaf 14 oktober 2025 zullen er geen nieuwe updates meer verschijnen voor Windows 10 Home en pro, alleen bepaalde veiligheidsupdates zullen nog verschijnen voor het platform.

 

Op 14 januari 2020 eindigt de ondersteuning voor Windows Server 2008 en 2008 R2. Vanaf die datum komen er dus geen reguliere beveiligingsupdates meer.

Beveiligingspatches zijn na die datum nog wel beschikbaar maar dan alleen tegen betaling, voor nog maximaal 3 jaar. Tevens kan er geen beroep meer gedaan worden op Microsoft bij technische problemen.

Hierdoor kunnen uw apparaten gevaar lopen. Alles blijft het doen maar het zal een beveiligingsrisico vormen. Hackers kunnen veel eenvoudiger bij systemen die niet meer geüpdatet worden.

Wij kunnen u helpen met een overstap naar een actuele versie die meer veiligheid biedt.

Neem contact met ons op via info@mensvoort.info of bel naar 073-5324142

Microsoft heeft verklaard 10 jaar productondersteuning voor Windows 7 te leveren toen het werd uitgebracht op 22 oktober 2009. Wanneer deze periode van 10 jaar afloopt, beëindigt Microsoft de ondersteuning voor Windows 7. De exacte datum voor het einde van de ondersteuning voor Windows 7 is 14 januari 2020. Hierna worden geen technische ondersteuning en software-updates ter bescherming van uw pc meer geleverd voor het product vanuit Windows Update. Wij raden u aan voor januari 2020 over te stappen naar Windows 10, om te voorkomen dat u in een situatie komt waarin u service of ondersteuning nodig hebt die niet langer meer beschikbaar is. Windows blijft wel werken alleen u ontvangt geen beveiligings- en functie updates meer.

Nederlandse bedrijven zijn de afgelopen maanden getroffen door gijzelsoftware. Het gaat hier om een uitbraak van SamSam, een vorm van ransomware. Ransomware is een chantagemethode op internet.

De makers van de gijzelsoftware SamSam wachten eerst af. Ze kijken eerst waar ze zijn binnengekomen en of ze dieper in de systemen kunnen doordringen. Daarna verwijdert of saboteert SamSam in alle stilte de back-ups, om te voorkomen dat een bedrijf de besmetting ongedaan kan maken. Daarna slaan ze toe en worden de bestanden vergrendeld. Ze zorgen ervoor dat er geen andere optie is dan te betalen.

Doordat computersystemen gericht worden gegijzeld, kunnen de makers een hoger losgeld eisen dan bij andere besmettingen.Soms weten ze zelfs hoeveel geld een bedrijf op de rekening heeft staan.De hacker past het losgeldbedrag aan op het type bedrijf waar hij is ingebroken. Bedrijven die niet genoeg geld hebben, gaan ze niet lastigvallen. Het gevraagde losgeld hiervoor kan wel oplopen tot enkele tonnen en moet in bitcoins of andere cryptovaluta betaald worden.

SamSam maakt gebruik van een configuratiefout binnen de IT van een bedrijf. Als de server direct aan het internet hangt en het wachtwoord zwak is komen ze eenvoudig binnen.Het veelgebruikte RDP, remote desktop protocol waarmee je mee op afstand kan inloggen op een computer maken ze gebruik van.

Zorg ervoor dat dit in orde is in je bedrijf en de back-ups goed geregeld zijn.